Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Α.Π.Θ. του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου» σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική & Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας Θράκης σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα
«3ο Σεμινάριο τενοντομεταθέσεων άνω άκρου σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Φεβρουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Χάρη στη στήριξή σας τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι προσπάθειές μας για την καθιέρωση ενός ετήσιου εκπαιδευτικού θεσμού, έστω και σε αυτές τις δύσκολες αντικειμενικά για όλους συνθήκες, φαίνεται να στέφονται με επιτυχία. Ευελπιστούμε, λοιπόν, και φέτος στην ενεργό συμμετοχή σας φιλοδοξώντας να οργανώσουμε και για το 2017 μια εξίσου σημαντική επιστημονική εκδήλωση.
Φέτος, σε μια προσπάθεια παρακολούθησης των διεθνών ιατρικών εξελίξεων στη χειρουργική του άνω άκρου, θα διοργανωθεί και το
«1ο Σεμινάριο Αρθροσκόπησης Αγκώνα σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα», το οποίο και θα προηγηθεί του σεμιναρίου τενοντομεταθέσεων και θα λάβει χώρα στις 1 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη.
Η χειρουργική του αγκώνα αποτελεί ένα ταχέως εξελισσόμενο πεδίο στην ορθοπαιδική χειρουργική. Η αρθροσκοπική τεχνική, η οποία έχει μεταβάλλει δραματικά τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση σε ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στο τομέα αυτό. Η αρθροσκοπική χειρουργική του αγκώνα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία στην ορθοπαιδική κοινότητα, παρέχοντας ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις στη φαρέτρα του σύγχρονου χειρουργού. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτές διεθνώς αναγνωρισμένοι, υπόσχεται να προσφέρει πλήρη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο χειρουργό που επιθυμεί να ειδικευθεί στις minimal invasive αρθροσκοπικές τεχνικές του αγκώνα, μέσω σύντομων διαλέξεων, παρουσιάσεων video, συζητήσεων περιστατικών και ομάδων εργασίας στα πτωματικά παρασκευάσματα.
Το επιστημονικό πρόγραμμα τόσο του «3ου Σεμιναρίου τενοντομεταθέσεων άνω άκρου σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα», όσο και του «1ου Σεμιναρίου Αρθροσκόπησης Αγκώνα σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ.) και οι εκπαιδευτικές ασκήσεις σε πτωματικά παρασκευάσματα θα γίνουν στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του Α.Π.Θ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια μπορείτε να επισκεφτείτε τα site
www.tendontransferseminar.com ή
www.elbowarthroscopyseminar.gr, είτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 2310 226250 και στα e-mail: premium.conf@gmail.com,
info@premium-events.gr